CLOWNIA és el projecte més gran que realitzem amb Txarango.

Neix per donar resposta a dues inquietuds de la banda.

La primera és la necessitat d’aprofundir en la música i la cultura com a eines bàsiques per a la transformació social. Reflexionar al voltant de conceptes que ens importen com l’inconformisme, el pensament crític, la sostenibilitat, la convivència, la conscienciació, etc.

Un espai per anar molt més enllà de la pròpia tasca que ja fa el grup i que ens permet programar totes aquelles propostes culturals que sentim properes i que treballen també en aquesta direcció.

L’altra inquietud a la que respon Clownia és a la voluntat de dinamitzar culturalment la nostra comarca, lluny de les grans concentracions de població, amb la finalitat de donar les gràcies a tots aquells que ens han acompanyat en la bonica aventura de créixer.

El festival s’emmiralla en el model de molts festivals europeus on hem actuat i que volem importar i consolidar a Catalunya.

“Plantem aquest campament com a acte de rebel·lia. Com a reivindicació del somni. Com a celebració de la vida. Per remoure l’aigua estancada. Per proposar horitzons. Per seguir cultivant el pensament crític. Perquè la música, el circ i el teatre ens alliberen.

Perquè estimem la cultura, defensem la cultura, i és la nostra arma. Arma de diversió massiva. Arma de construcció massiva. Arma de transformació massiva.

Seguim aquí, al peu del canó, disposats a fer trontollar les poltrones del sistema.

Gràcies a tots els que vàreu fer possible la primera edició del festival, sense vosaltres, Clownia  no seria una realitat.”

BENVINGUTS A UN LLOC ON TOT ÉS POSSIBLE

★ CLOWNIA, EL DOCUMENTAL ★ “Una vida que dura quatre dies”