TXARANGO-CAPARAN és un projecte d’intercanvi cultural amb aquesta petita vila de la Casamance, al Senegal.

La relació neix a principis del 2014 quan, després de descobrir que la nostra música s’ha convertit en la banda sonora de la regió, rebem la proposta del poble de liderar la construcció del Centre Cultural de Caparan.

Un centre cultural que esdevindrà escola d’arts i que pretén ser una infraestructura clau pel teixit cultural de la Casamance i per a la implicació i creació d’oportunitats pels joves de la zona.

D’aquesta relació amb el continent Africà neix una de les vivències més fortes que hem viscut com a grup i que omple de sentit tot el projecte de Txarango.

El 15 de novembre de 2014, juntament amb l’associació Ètnic Solidària i tota la vila de Caparan, vam posar la primera pedra del Centre Cultural que ara mateix ja està en construcció.

Per fer possible tota aquesta tasca al Senegal vam comptar amb l’aportació de centenars de persones que van comprar la samarreta solidària que servia per finançar el centre i que van comprar l’entrada pel concert que vam realitzar a Torelló la tardor del 2014 i que va servir íntegrament pel mateix motiu.

Concert al Senegal

L'Àfrica balla

Entrevista a Catalunya Ràdio